Gabi Gimaraeš (©FIVB)
Gabi Gimaraeš (©FIVB)

Brazil prvi polufinalista Lige nacija: Gabi i Kisi nekako ukrotile Japanke

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 16:07

Karioke uspele da savladaju azijski tim posle velike borbe - 3:1

Davale su Brazilke nadu Japankama tokom celog susreta da je iznenađenje moguće. Međutim, kad god je bilo potrebno povećavale su brzinu i dolazile do preokreta. Dozvolile su borbenim rivalkama da uzmu jedan set, ali pobedu i prolaz u polufinale nisu dovele nijednog trenutka u pitanje - 3:1 (29:27, 28:26, 20:25, 25:14). Iako su dva seta morale da igraju na razliku, čini se da su ipak sve vreme imale kontrolu u svojim rukama.

Karioke su prvi polufinalista Lige nacija, a protivnik će im biti pobednik susreta Srbija - SAD, koji se igra danas od 17.30 u Ankari.

Izabrane vesti

Do pobede je Brazil predvodila igračica koja iza sebe ima neverovatnu sezonu u dresu Vakifbanka, koju je završila sa pet timskih trofeja i MVP priznanjem u Ligi šampiona. Gabi Gimaraeš je na današnjem meču preuzimala odgovornost kad god je bilo potrebno, vukla je svoj tim kao što to uvek radi i na kraju završila utakmicu sa 22 poena.

Nisu bile Brazilke baš u očekvanom elementu na početku utakmice, pravile su veliki broj grešaka što su rivalke iskoristile da u više navrata pobegnu na šest razlike - 18:12, 20:14, 21:15. Ipak, uspele su Gabi i drugarice pre svega zahvaljujući odličnom bloku da preokrenu i posle velike borbe osvoje prvi set u kome su čak 14 poena poklonile Japanu.

(FIVB)(FIVB)

I u drugom periodu su na tehničkom tajm-autu azijaske odbojkašice imale vođstvo, ali je i u tom činu došlo do preokreta. Samo u trećem periodu nisu ispustile prednost uporne Japanke, ali su zato u četvrtom dobile lekciju od Karioka. Nije više bilo nikakve dileme, samlele su rivala u tom periodu izabranice Ze Roberta, koje su i bile favoriti pre početka meča.

Sjajnu Gabi najbolje je ispratila Kisi Nasimento sa 20 poena, dok je pobedi značajno doprinela i Julija Izabela Bergman sa 17 poena. U dresu Japana najefikasnija je bila Najaši Kotona sa 16 poena, dok je Sarina Koga upisala 14.

ČETVRTFINALE LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠICE

Sreda

Brazil - Japan 3:1

17.30: (1,05) SAD - Srbija (7,70)

Četvrtak

14.00: (1,20) Italija - Kina (4,00)

17.30: (1,05) Turska - Tajland (7,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara